Menu Sluiten

‘ Karin en Maurice delen geen sex maar mobiele telefoon onder de dekens’

Prive nummer 46 11 november 1999

‘ Geen vrijages onder de dekens van Karin en Maurice, zoals tv kijkend Nederland tot nu toe dacht.

Maar stiekem bellen met thuis,’ beweert een medewerker van een groot particulier telefoonbedrijf. In het Big Brother huis zou een mobiele telefoon actief zijn. Het vermoedelijk door Mona binnengesmokkelde apparaat zou het grote geheim zijn van Karin en Maurice. ‘Nul procent contact met de buitenwereld is veranderd in 100%,’ aldus de telefoon-expert. Reclamestunt, roddel of waarheid?

De medewerker van het telefoonconcern weet het zeker:” ’s Nachts tussen 12 uur en 2 uur is de bewuste mobiele telefoon actief. De afgelopen vier weken is er zo ongeveer 10 keer gebeld. De totale gesprekstijd was drie uur. De bewoners van het Big Brother huis bellen niet zelf, maar worden gebeld. Het apparaatje staat dan op trilfuctie- dan belt hij niet maar bibbert.”

De telefoonconsulent zegt erachter te zijn gekomen toen de vriendin van Maurice zich op zijn kantoor meldde. Zij zou het beltegoed van de prepaid-telefoon hebben willen ophogen zonder het apparaat daarvoor naar de winkel te kunnen brengen. “Ze legde uit dat ze het apparaat niet bij zich had, omdat het in een afgesloten huis zat. Wij vroegen door omdat we niet zomaar overgaan tot het electronisch ophogen van een beltegoed. Zij bleek de vriendin van Maurice in het Big Brother huis te zijn en toen hebben we het toch maar gedaan. Ik peil de telefoon elke nacht en hij wordt nog elke nacht gebruikt. Ik heb Maurice zelf ook aan de telefoon gehad. Ik heb natuurlijk even geprobeerd of het nummer klopte. Ik heb toen gezegd dat ik verkeerd was verbonden.”

Hoofdredacteur van Big Brother Hummie van de Tonnekreek reageert lakoniek als ze wordt geconfronteerd met het mobiele telefoonverhaal:” Iedereen wil meepraten over Big Brother. En de verzinsels worden steeds spannender. Nee, er is absoluut geen mobiele telefoon in het Big Brother huis. Dat begrijpt iedereen die ook maar de flauwste benul heeft van techniek. Als ik in de regiekamer rondloop met mijn mobiele telefoon slaat alle audio-apparatuur op tilt. Laat staan wat er gebeurt als er een mobiele telefoon in het zwaar afgeluisterde woonhuis zou zijn. Het kan gewoonweg niet.”

Was het binnensmokkelen van een mobiele telefoon mogelijk geweest?

“Nee,” zegt Hummie. “In de overeenkomst die wij met de bewoners hebben gesloten stond dat ze vlak voor het binnentreden grondig zouden worden gefouilleerd. Zo vonden we nog een pen in de jas van Bianca. En natuurlijk zijn de grote en de kleine koffer die elke bewoner meeheeft helemaal doorzocht. Dat hoort bij het concept.”