Menu Sluiten

Inboedel Big Brother-huis geveild

De Telegraaf 6 januari 2000
Door Henk Kruit

ALMERE, donderdag

De inboedel van het Big Brother-huis in Almere is geveild. Het waren de fans van het meest bekeken televisieprogramma in 1999, die gistermiddag als hoogste bieder van een veiling op internet, met kasten, tafels, stoelen, banken, bedden en andere interieurspulletjes uit het Big Brother-huis aan de haal gingen. De ‘opheffingsuitverkoop’, met in totaal zo’n tachtig veilingkavels, leverde een ware run op van fans uit het hele land.

Edward van Wonderen, broer van de bekende Feyenoord-voetballer Kees, telde grif 826 gulden neer voor de gele stoel uit de dagboekkamer, waarin zich de afgelopen maanden ten overstaan van miljoenen televisiekijkers, zoveel emoties afspeelden.

Tamara Bos en haar vriend Sander Schutten uit Lelystad gingen er met het bed van Karin vandoor. Het verliefde stel, dat 126 gulden betaalde voor spiraal, matras en een zak vol beddengoed, verliet dolgelukkig in de auto van pa het terrein om hun slaapkamer in te richten. Ook gelukkig was de jongeman die met een vuilniszak vol handdoeken, waaraan de bewoners zich hadden afgedroogd, naar huis ging.

Voor de puzzel van 3000 stukjes, die de bewoners van het Big Brother-huis als weekopdracht maakten, was mevrouw Duivenstein met haar dochtertjes Aisley en Pamela uit Voorschoten naar Almere gekomen. Het kostte haar echter de grootste moeite om de opgeplakte puzzel, waarvoor zij 701 gulden betaalde, in haar auto te proppen. Het ‘hete bad’, waarin Ruud, Bart en Willem, in de tuin van het Big-Brother- huis ontspannen momenten beleefden, bracht 8000 gulden op.