Menu Sluiten

Fanclubdag Willem trekt paar honderd fans

Rotterdams Dagblad 29 november 1999

De eerste clubdag van de Willem Big Brother Fanclub heeft zondag in Groningen een paar honderd fans getrokken. In het sportcentrum van de Rijksuniversiteit Groningen hield de fanclub van de bewoner van het Almeerse Big Brother huis een zaalvoetbaltoernooi.

Deelnemers en toeschouwers bekeken na afloop gezamenlijk de zondaguitzending van het populaire Veronica televisieprogramma. ,,Willem is gek van voetbal, daarom dus een zaalvoetbaltoernooi”, aldus fanclubvoorzitter Remy van Mannekes. Onder meer Willems ploeggenoten van de voetbalvereniging Tolbert en zijn oudste broer Douwe streden mee om de Willem bokaal. Tientallen fans bevolkten de tribunes.

Hoogtepunt was de samenkomst tegen zessen voor een groot beeldscherm, waar idool Willem hartstochtelijk werd toegejuicht. Zijn fans weten zeker dat Willem als laatste in het Big Brother huis overblijft en dus de geldprijs van 250.000 gulden wint. Hoewel de fanclubdag niet massaal werd bezocht, toonden de organisatoren zich na afloop tevreden. De fanclub had maar een bescheiden budget, waardoor ze geen echt spectaculaire activiteiten op poten kon zetten.

De gratis Willem fanclub telt momenteel 1200 leden, van wie de meesten zich via internet hebben aangemeld. ,,De clubdag had misschien net iets te weinig te bieden om vanuit de Randstad naar Groningen te reizen”, aldus secretaris Sieme Gerrijts. De in Leek woonachtige Willem is volgens hem immens populair in Noord Nederland. De noorderling zou vooral de nuchterheid van de geboren Fries waarderen. Maar ook in de rest van het land heeft de Big Brother deelnemer vele fans, weet Gerrijts. ,,Onze speciale Willem T shirts zijn tot aan Maastricht verkocht.”