Menu Sluiten

Exit Maurice

Bn/DeStem 9 december 1999
Door Rinze Brandsma

Maurice is geen Big Brother meer. Als de opiniepeilingen op internet gelijk hebben, vliegt hij vanavond, na 85 dagen, de BB-bajes uit. Bart mag nog even blijven, ook al heeft hij van zijn eigen huisgenoten drie nominaties voor de kiezen gehad.

Big Brother vanavond spannend? Niet voor de BB-fans die via internet over de ‘echte soap’ chatten. De BN/DeStem-lezers voorspelden de vorige maal feilloos welke deelnemers de Extra Beveiligde Inrichting in Almere moesten verlaten. Hun stemming komt nu aardig overeen met andere BB-peilingen. Die geven aan dat bijna driekwart van de BB-fans de profielloze autoverkoper Maurice wel willen zien moven.

Onze eigen site is nog vernietigender. Maurice haalt daar, in de populariteitsbalkjes, maar vier procent. En waarom? “Hij heeft niet echt een rol in BB”, mailt Sophi uit Vianen, die twintig jaar in Zundert woonde. Toch zal ze Maurice missen: “Hij is eerlijk en heeft een goed karakter.”

Koele kok Willem heeft als enige Big Brother geen nominatie van zijn huisgenoten gekregen. Hij mag dus in elk geval blijven. NIPO-peilingen gaven eerder aan dat hij favoriet is voor het kwart miljoen. Bredanaar Ruud zat daar vlak onder met twintig procent. Maar onze eigen lezers stemmen, als zuiderlingen, massaal op Ruud. Hij haalt 57 procent tegenover Willem, als tweede, 22,5 procent – al zag je gisteren in de loop van de dag Willems populariteit omhoog kruipen, ten koste van Ruud. Bart is derde (10 procent). Karin, wie gisteren in deze krant vurig de liefde verklaard werd, scoort bijna 6 procent.