Menu Sluiten

Ex-vrouw wil zich verzoenen met Willem

Weekend nummer 48 26 november 1999

Terwijl Maurice na het verlaten van het Big Brother-huis zal horen dat zijn vriendin Petra een punt achter hun relatie heeft gezet, lijkt voor Willem juist het tegenovergestelde aan de hand te zijn. Voor hij zijn intrek nam in Nederlands meest besproken huis lag hij in scheiding met zijn vrouw Tessa, maar inmiddels zou zij door de dagelijkse uitzendingen toch weer verliefd zijn geworden op hem.

Willem Boomsma wordt, samen met Ruud Bernard, gezien als de grootste klanshebber om als laatste in het big Brother-huis over te blijven. Maar toch zal het kwart miljoen dat hij daarmee in de wacht sleept naar alle waarschijnlijkheid niet de grootste beloning voor hem zijn. In het dorpje Leek zegt men al geruime tijd dat Tessa, zijn ex-vrouw, is teruggekomen op haar besluit om van Willem te scheiden. En zodra hij het huis heeft verlaten en weer teruggekeerd in zijn eigen omgeving wil ze hem en hun huwelijk een nieuwe kans geven. Vrienden zijn er inmiddels van overtuigd dat de zelfgekozen opsluiting in het Big Brother-huis een heilzame werking op zijn huwelijksproblemen zal hebben. Zij weten dat Tessa door de dagelijkse Big Brother-uitzendingen te volgen anders tegen haar Willem is gaan aankijken. Ze zou zelfs opnieuw verliefd op hem zijn geworden. “Willem is een man van weining woorden, en zeker na zijn scheiding is hij een beetje in zijn schulp gekropen. Maar zijn deelname aan Big Brother lijkt hem te hebben veranderd. Tessa zag ineens nieuwe kanten van Willem. En het feit dat hij zoveel over haar en haar dochters sprak deed haar ook veel. In de periode dat het slecht ging tussen haar en Willem had Tessa weleens het gevoel dat hij niets om haar gaf. Maar mede door de tv-uitzendingen is ze weer gaan beseffen dat zij en haar dochters het allerbelangrijkste voor Willem zijn. Dat heeft haar wel iets gedaan,” aldus een vriend.

Tessa en Willem woonden tot voor kort, ondanks hun scheiding, nog samen. Voor die oplossing was gekozen omdat de nieuwe woning voor Tessa en de kinderen nog niet klaar was. Maar door de recente ontwikkelingen vragen vrienden en buren zich af of Tessa nog wel naar haar nieuwe woning zal verhuizen.

In Leek wordt sowieso flink geroddeld over de oorzaak van de scheiding van hun inmiddels beroemdste inwoner. Van diverse kanten klinkt het verhaal dat Willem zijn Tessa niet altijd trouw is geweest en dat zij mede daarom een punt achter haar huwelijk heeft willen zetten. In elk geval blijkt Willem een liefhebber van vrouwelijk schoon. Zelf ligt hij echter ook goed in de markt bij de vrouwen en in Leek en omgeving wordt Willem zelfs een echte playboy genoemd. Wellicht is het juist dat imago waarvan Tessa na een paar gelukkige huwelijksjaren genoeg begon te krijgen. En begin dit jaar besloten ze in goed overleg uit elkaar te gaan. Voor hun twee dochters, Lindi (12) en Rosanne (5), was het besluit van Willem en Tessa om te gaan scheiden een groot drama. Willem en Tessa hebben dan ook, zo zeggen vrienden, tot voor kort bepaalde zaken nog altijd als een gezin gedaan, om de breuk voor hun twee dochters niet al te voelbaar te maken. Beiden hebben naar buiten toe altijd gezwegen over de ware reden van het op de klippen lopen van hun huwelijk. De periode in het Big Brother-huis zou een soort overgangstijd worden en daarna zou zowel Tessa als Willem aan een nieuw leven beginnen. Maar inmiddels is er toch weer het nodige veranderd en lijkt vooral Tessa bereid om haar huwelijk nog een kans te geven. Dat de mooie verkoopster in de plaatselijke boekhandel haar Willem nog altijd een heel warm hart toedraagd bleek ook afgelopen week, toen zij met haar twee dochters een speciale video-boodschap voor hem opnam. Willem was zichtbaar ontroerd toen hij zijn ‘drie meiden’ zag staan met t-shirts met zijn foto erop. Maar de grootste verrassing was dat niet alleen Lindi en Rosanna op de band stonden maar ook Tessa….

Collega’s overspannen door Big Brother.

Op het Noorderpoortcollege in Groningen is men minder gelukkig met Willem’s deelname aan Big Brother. Zijn collega’s op de middelbare hotelschool moeten nu namelijk de lessen van Willem overnemen. Een collega zou door de extra werkdruk inmiddels overspannen zijn. Volgens een medewerker van de school was niemand echt enthousiast toen Willem aankondigde aan het Big Brother-project mee te willen doen. “Maar het werd hem niet geweigerd. Willem heeft een moeilijke tijd achter de rug en wellicht zou dit hem kunnen helpen,” zegt een collega. Omdat hij halverwege het schooljaar weer terug zou komen, werd besloten om Willem niet helemaal te vervangen, maar zijn lessen door collega’s te laten overnemen. Deze extra werkdruk begint sommige nu op te breken. “Als Willem inderdaad het kwart miljoen wint, dan moet hij wel een groot feest geven voor zijn collega’s. Dat is hij ze wel verplicht,” aldus de collega.