Menu Sluiten

De week van Hummie.

Prive nummer 47 19 november 1999

“Ik heb het deze week zwaar te pakken gehad. Ik ben zo verkouden als de pest. Ik ben net een beetje overeind aan het krabbelen. Gisteren kon ik zelfs helemaal niet meer praten. Dat is natuurlijk voor mij heel verschrikkelijk. Dus ben ik de hele dag maar in bed blijven liggen. Dankzij mijn homeopatische middeltjes voel ik me gelukkig vandaag weer een stuk beter. Wat zeg je? Klinkt mijn stem zelfs helderder dan vroeger? Oh…, laat ik dan maar weer gauw even een sigaretje opsteken.,” zegt de Big Sister achter het meest spraakmakende, door John de Mol geproduceerde en bedachte televisie- programma van deze eeuw.

Was het voor Hummie van de Tonnekreek een teleurstelling dat Cyrille er bij de eerste de beste nominatie al werd uitgekukeld? Hoestend en proestend zegt zij:” Ik denk niet in teleurstellingen, de bewoners dragen zelf voor en de kijkers speelt zijn eigen rol. Ik probeer zo professioneel mogelijk naar alle bewoners te kijken en een gevoel van teleurstelling of grote opgetogenheid neutraliseer ik meteen. Ik vind dat netjes tegenover de bewoner en de kijker.”

Maar de twee nieuwe dames Cyrille en Anouk zijn toch door de redactie van het programma het Big Brother-huis binnengedragen. Jullie keus! Als we de stem des volks goed beluisteren is Anouk de volgende die eruit wordt gekieperd. Is dat niet een bittere pil? En..komt er dan alweer een nieuwe bewoner bij? Hummie:” Jij gebruikt woorden die ik nooit zou gebruiken. Of Anouk inderdaad de volgende is valt volgens mij niet te voorspellen. Ik zou zo’n harde veronderstelling, zoals jij dat doet, in elk geval niet durven maken.”

“Luister,” zegt Hummie nadrukkelijk, “er kan nu ALLEEN nog een nieuwe bewoner bijkomen als iemand VRIJWILLIG het huis verlaat. Dus als de mensen ZELF besluiten het huis te verlaten, dan kunnen wij – bij wijze van spreken- nog zelfs het laatste uur een nieuwe bewoner selecteren. Maar ik meen te mogen zeggen dat ik verwacht dat er nu nog UITSLUITEND nominatierondes komen en dat er GEEN VRIJWILLIG VERTREK meer inzit. Ik denk het niet, maar goed mocht het wel zo zijn, dan zouden we theoretisch gesproken dus nog een nieuwe bewoner kunnen uitzoeken. Of we dat ook werkelijk doen weet ik niet. We moeten dat binnenkort nog bespreken. Maar dit is wel erg inside wat ik je nu vertel.”