Menu Sluiten

De Mol en Van den Ende miljardair door Big Brother

De Telegraaf 13 november 1999
Van onze financiële redactie

AMSTERDAM, zaterdag

Het succes van Big Brother heeft de koers van het aandeel Endemol deze week omhoog doen knallen. Hierdoor zijn John de Mol en Joop van den Ende in één klap miljardair geworden.

Op de Amsterdamse effectenbeurs is het aandeel Endemol afgelopen week zo’n tien euro, ruim 22 gulden, meer waard geworden. Eind vorige week kostte een aandeeltje nog iets minder dan 30 euro, tegenover bijna 40 euro gisteren.

Als gevolg van deze fikse stijging is het vermogen van De Mol met ruim 233 miljoen gulden toegenomen. Van den Ende is maar liefst een kwart miljard gulden rijker geworden. Samen bezitten zij bijna 65% van de 33,8 miljoen uitstaande aandelen.

In de Quote-lijst van 500 rijkste Nederlands stond De Mol op nummer 32 met een vermogen van zo’n 740 miljoen gulden. Als hier de 233 miljoen en de opbrengsten van de verkoop van Big Brother aan in ieder geval Duitsland worden bijgeteld, gaat De Mol voortaan als miljardair door het leven.

Hierdoor stijgt hij met stip naar de top-25 van rijkste Nederlanders, evenals Van den Ende, die aanvankelijk op nummer 33 stond met een geschat vermogen van ƒ715 miljoen. Het totale Endemol-concern is nu bijna drie miljard gulden waard