Menu Sluiten

De huizen die Big Brother bewoners achterlieten..

Weekend nummer 47 19 november 1999

Al ruim zestig dagen zitten Bart, Ruud, Willem, Maurice en Karin opgesloten in het Big Brother-huis. Hoewel de kleine houten barakken waarin ze vertoeven inmiddels ‘eigen’ zijn geworden moeten ze hun eigen huis toch steeds meer gaan missen. Wie de woningen van de Big Brother-bewoners ziet, krijgt bovendien direct een idee van hoe verschillend ze eigenlijk zijn. In het normale leven zouden de meeste elkaar niet eens tegenkomen, laat staan dat ze vrienden zouden worden….

Karin mooie stadsvilla;

Karin moest wat luxe en ruimte betreft de grootste stap terug doen. Zij liet een mooie stadsvilla aan de rand van Apeldoorn achter toen zij met acht onbekenden haar intrek nam in het Big Brother-huis. Karin wist echter dat ze haar kinderen gerust kon achterlaten bij haar man Wim. Hij had de kinderen immers ook goed opgevangen toen zij enkele jaren geleden geveld werd door borstkanker. Karin’s ouders, inmiddels 90 en 95 jaar, staan ook klaar om haar kinderen op te vangen als Wim eens niet kan. Zoals Weekend vorige week al onthulde heeft Karin een kwart miljoen dat er te winnen valt niet echt nodig. Echtgenoot Wim heeft zijn schaapjes al op het droge en het gezin zal waarschijnlijk nooit geldzorgen kennen. Karin vertelde dan ook voordat ze het huis betrok aan vrienden dat ze speciale plannen had met de tweeenhalve ton. Maar wat ze ermee wilde gaan doen, vertelde ze niet.

Maurice: degelijke doorzonwoning;

Ook voor Maurice zal de deur wagenwijd openstaan als hij het Big Brother-huis zal verlaten. Zijn ouders, bij wie hij nog inwoont, houden zich verre van de hype rond het Veronica-programma. Volgens buren in ’s Gravenzande waren ze het zelfs niet met hun zoon eens toen hij vrij nam van zijn werk om zich aan het Big Brother-avontuur te wagen. Maar als hij besluit het huis te verlaten dan wachten ze hem met open armen op. Voordat Maurice het Big Brother-huis betrok verbleef hij regelmatig in de woning van zijn vriendin Petra. Maar na het verlaten van het Big Brother-huis zal hij daar waarschijnlijk niet meer welkom zijn. Petra vertelde vorige week aan Weekend dat zij geen zin meer had in een relatie met Maurice. “Wat hij met zijn leven wil doen is zijn zaak, maar hij lijkt zich geen moment te hebben gerealiseerd wat het voor mij betekent. Wat mij betreft is onze relatie voorbij,” vertelde ze.

Willem: huis inzet scheiding;

Willem had naast de unieke ervaring nog een goede reden om zich op te geven voor het Big Brother-project. Voor hij het huis betrok besloot Willem namelijk te scheiden van zijn echtgenote Tessa. Om te voorkomen dat zijn gezellige gezinswoning in Leek verkocht zal worden om zo de helft van de waarde aan zijn vrouw te kunnen geven, heeft Willem zich opgegeven voor Big Brother, in de hoop een kwart miljoen gulden te winnen. Op dit moment lijkt Willem, met zijn maatje Ruud, de grootste kanshebber op de hoofdprijs. Maar vrienden sluiten niet uit dat hij na het verlaten van het Big Brother-huis toch nog een keer zal proberen het goed te maken met zijn ex-vrouw. En mocht dat lukken dan zal het eventuele geld gebruikt worden voor een mooie vakantie met het hele gezin.

Ruud: gezellige chaos;

Ruud woont met zijn vriendin Trudy en zijn dochtertje Bibi in een nieuwbouwwijk van Breda. Hij mag dan inmiddels zijn uitgegroeid tot de populairste bewoner van het Big Brother-huis, toch mist Ruud de kleine, maar knusse woning die hij achterliet af en toe heel erg. Hoewel vanaf de eerste uitzending leek alsof hij van niets of niemand iets aantrekt, blijkt Ruud wel degelijk met aanpassingsproblemen te zitten en mist hij de vrijheid die hij thuis heeft. Ruud is overigens niet op luxe gesteld. In een huis moet geleefd worden, zo stelt hij, en dure spullen zijn niet aan hem besteed. Overigens vindt Ruud zijn huis een paleisje vergeleken met de bovenwoning die hij tot voor kort bewoonde. Volgens vrienden had hij daar een bij elkaar gesprokkeld interieur en sliep hij jarenlang op een matrasje op de grond. Pas toen zijn vriendin Trudy in zijn leven kwam en hij met haar ging samenwonen, kwam er enige regelmaat in zijn leven. Ruud en Trudy zijn niet rijk en moeten hard werken om zich enige luxe te kunnen veroorloven. Voor hun dochtertje Bibi hebben ze echter alles over. En in Breda zegt men dat Ruud zijn dochter beloofd heeft om haar, als hij inderdaad een kwart miljoen wint, mee naar Disneyworld te nemen.

Bart: zijn bed blijft opgemaakt:

In het huis dat Bart achterliet gaat het leven gewoon door. Weliswaar kijken zijn ouders elke avond naar Big Brother maar ze houden er sinds het vertrek van Sabine rekening mee dat hun zoon elk moment weer voor de deur in Roelofarendsveen kan staan. Bart’s bed is dan ook al opgemaakt en zijn moeder heeft zich voorgenomen om diezelfde avond nog zijn lievelingskostje klaar te maken. De reden dat Bart nog thuis woont is een praktische. Na jarenlange militaire dienst is hij verre reizen gaan maken en daardoor is het inrichten van een eigen huis er een beetje bij ingeschoten. Bovendien was Bart voordat hij in het Big Brother-huis kwam werkeloos. Volgens vrienden hielp hij zijn moeder echter wel altijd met het huishouden en kookte hij ook een aantal maal per week. En als zijn vader hulp nodig heeft in het huis gevestigde assurantienkantoor dan staat hij ook direct klaar. Als Bart als laatste overblijft in het Big Brother-huis zal hij de 250.000 gulden gebruiken om een huis te kopen en in te richten.

We zijn weer gezellig thuis, zo wonen Sabine, Bianca en Mona:

Sabine, Bianca en Mona mogen het misschien jammer vinden dat ze niet meer in Nederlands meest besproken huis wonen, aan de andere kant genieten ze elke dag intens van hun vrijheid en hun huis. Sabine is dolgelukkig dat ze weer samenwoont met iemand die ze zelf heeft uitgekozen: haar hartsvriendin Femke. Hoezeer Sabine naar huis had verlangd bleek wel uit het feit dat ze het eerste weekend na haar terugkeer in de normale wereld gewoon thuisbleef. Haar big Brother-rivale Bianca zette echter wel de bloemetjes buiten toen ze haar vrijheid had herwonnen. Volgens buren werd er de volgende dag al een feestje gevierd in Bianca’s flat aan de Oostmaaslaan in Rotterdam. En wie haar kent weer dat de enorme tatoeage niet het enige bijzondere is aan Bianca. Naar verluidt gaat ze met haar vriend regelmatig naar extreme party’s en heeft ze een voorliefde voor rubberen kleding. Mona heeft met haar vertrek nog het moeilijkst gehad. Want niet alleen voelde ze zich door Veronica bedrogen -ze merkte tevens op keiharde wijze wie haar echte vrienden zijn. Mona heeft zich inmiddels teruggetrokken in haar overheersend rose woning in Purmerend waar ze getroost wordt door haar man Ernst en haar twee kinderen.