Menu Sluiten

De achterklap potentie van Big Brother

Rotterdams Dagblad 23 november 1999
Door Monique Brandt

Sinds de komst van Big Brother heeft Roddel en Achterklap in ons land een geheel nieuwe dimensie gekregen. Bij gebrek aan echt spannende gebeurtenissen in en om het BB huis in Almere, worden de dagelijkse beslommeringen van de bewoners gretig opgeleukt door kijkers met een rijke fantasie.

Hier en daar wordt het geheel nog overgoten met een verraderlijk sausje geloofwaardigheid, en ziezó, klaar is de nieuwe ‘onthulling’. De aldus bereide, sappige details over de privé levens van de bewoners zijn niet meer uit de kolommen van de in dit genre gespecialiseerde Bladen te branden.

Vaak zijn de roddels geheel overgenomen van Internet, immers een rijke bron van de meest bizarre BB geruchten, en gaan ze vervolgens een eigen leven lijden. Echt en onecht lopen dus niet alleen in het Big Brother huis door elkaar. Een inmiddels wel bekend voorbeeld is het verhaal over de vermeende liefdeshandelingen, volgens onbekend gebleven bronnen op het net stiekem, maar niet ongezien uitgewisseld tussen Karin en Maurice. Veronica medewerkers zouden zich kostelijk vermaken met de illegale beelden, hoewel Karin in de dagboekkamer gesmeekt zou hebben deze niet uit te zenden.

Alhoewel door allerlei relevante bronnen ontkend, is de escapade wekenlang oorzaak van besmuikt gegrinnik geweest in alle media. Elke gebeurtenis met ook maar een greintje achterklap potentie wordt aangegrepen om van Big Brother toch nog een evenement vol seks, spanning en sensatie te maken.

Zo ‘weten’ we nu dat Bianca kinky party’s bezoekt, dat de vriendin van Maurice hem inmiddels aan de dijk heeft gezet en dat de 21 jarige Angelique uit de buurt van Utrecht staat te trappelen om Anouk te vervangen als zij vrijwillig vertrekt.

Ook de verhouding tussen Bart en Sabine is nog steeds stof voor paginalange verhalen. ‘Sabine zwanger van Bart?’ vroegen De Bladen zich de afgelopen weken in blokletters af. Dankzij Story, Party en Privé weten we dat we ‘vermoedelijk’ komende zomer al de eerste Big Brother Liefdesbaby kunnen verwachten.

En oud bewoner Martin zou, als het gerucht waar is, zelfs beloofd hebben persoonlijk een bloemetje langs te brengen in Almere, aldus Party. ‘Bart en zijn Tilburgse losbol’ (ook Party) hebben de laatste tijd in ieder geval veel contact gehad over de uitzet. In een hoogst warrig verhaal meldt het blad dat de bewoners veelvuldig gebeld hebben met een door Mona binnen gesmokkelde en achtergelaten mobiele telefoon.

Om die bewering te staven plaatsten de goed ingevoerde Big Brother watchers een foto van een van de aanstaande oma’s met een telefoon in haar hand: ‘Party betrapte Bart’s moeder meermalen al bellend, zoals op deze foto is te zien’.

Al eerder was te lezen hoe Karin en Maurice stiekem naar huis zouden bellen met een gsm telefoon. Vreemd genoeg zou Sabine de telefoon pas geleden weer uit het pand hebben gesmokkeld want: ‘volgens officiële gegevens is de telefoon namelijk richting Tilburg gegaan.’ Maar wat er ook gebeurt, de bewoners zullen na vertrek uit Almere thuis weer met open armen worden ontvangen.

Weekend presenteert alvast de foto’s van de woningen van de bewoners: de mooie stadsvilla van Karin, het rommelige rijtjeshuis van Ruud en de nieuwbouwwoning van Willem.

Het blad kent de motivatie van Willem om zich op te geven voor Big Brother: net voor hij zijn nieuwe huis betrok, besloot hij te gaan scheiden. Omdat hij zijn ex vrouw uit zal moeten kopen, hoopt hij de hoofdprijs, een kwart miljoen gulden, binnen te kunne slepen. ‘maar vrienden sluiten niet uit dat hij na het verlaten van het Big Brother huis toch nog een keer zal proberen het goed te maken met zijn ex vrouw’. Het is maar dat u het weet.