Menu Sluiten

Cyrille zorgt voor spanningen bij Big Brother

Weekend nummer 46 10 november 1999

Hebben de makers van Big Brother er nu al spijt van dat ze bijna twee weken geleden hun keuze lieten vallen op de donkere Cyrille, om samen met de blonde Anouk met Willem, Bart, Ruud, Maurice en Karin te gaan samenwonen? En zien de programma-makers haar dan ook het liefst nog vandaag dan morgen uit Big Brother verdwijnen? Feit is dat, nadat de exotische danseres/zangeres haar intrek had genomen in het Big Brother huis, de makers van het programma voortdurend met problemen om haar geconfronteerd. Cyrille zorgt voor spanningen achter de schermen van Big Brother.

Cyrille is kennelijk op het allerlaatste moment gevraagd om aan Big Brother mee te doen. Van haar vertrek naar het Big Brother huis bleek men zelfs bij de leiding van ShowBizCity in Aalsmeer niet op de hoogte te zijn. Daar maakte ze deel uit van het gezelschap dat de bezoekers een grote show voorschotelt.

Cyrille zou zich niet hebben afgemeld, en ook niemand hebben ingelicht over haar mogelijke deelnemen aan Big Brother. Nadat ze door de Nederlandse kijkers was uitgekozen om met Anouk haar intrek te nemen in het Big Brother-huis, is ze op staande voet bij ShowBizCity ontslagen.

Dat zegt Toni Perroni, de Utrechtse zanger die getrouwd is met actrice Linda Dubbelman, en die zich de laatste jaren vooral toelegt op het produceren van cd’s in een Utrechtse opname-studio die hij met een vriend runt. Ook Toni was verbaasd toen hij Cyrille plotseling als een van de mogelijke kandidaten voor het Big Brother-huis op de televisie zag. En Toni heeft ook nog een appeltje met Cyrille te schillen….

“Zo’n maand of twee geleden,” vertelt Toni,” heeft Cyrille in onze studio een prachtig lied ingezongen. Via kennissen was ik met haar in contact gekomen. Mij was gezegd dat ze niet alleen beeldschoon was, maar dat ze ook heel goed kon zingen en dansen. Cyrille vertelde me toen ik haar voor de eerste keer zag dat ze had meegedaan aan de musical Miss Saigon. Ze had wel interesse om een solo-carriere als zangeres te beginnen en volgens mij is ze daar ook helemaal geschikt voor. Mijn compagnon en ik zijn met Cyrille de studio ingedoken en hebben een aantal nummers opgenomen, waaronder een pracht lied wat helemaal de sfeer heeft van de vroegere Motown-sound. Ik was er zo enthousiast over dat ik besloot het te gaan uitbrengen. Cyrille zou gaan optreden met twee andere zangeressen, die een wat mindere prominente rol in het geheel zouden krijgen. Ik dacht gewoon aan een nieuw trio, dat veel weghad van de vroegere Supremes. Cyrille was ook enthousiast, totdat ik haar uitnodigde om de foto voor de hoes te maken. Ze begon een beetje te twijfelen omdat ze onder contract stond bij ShowBizCity, en als haar cd dan een succes zou worden waarschijnlijk niet in het land kon gaan optreden. Ik was verbaasd omdat ze met heel veel enthousiasme aan de cd-opname had gewerkt en mij de indruk had gegeven dat ze niets liever wilde dan beroemd worden als zangeres. Dat ze zich had opgegeven voor Big Brother heeft nooit tegen mij gezegd- zelfs niet vier dagen voordat ik haar polseling op de televisie zag. Ik had toen contact met haar om toch eens te praten over al dan niet uitbrengen van haar opgenomen liedje. Ze beloofde me er in het weekend over na te denken en ’s maandags terug te bellen.”

Stomverbaasd

En toen zat ze ineens bij Big Brother… “Ik was stomverbaasd en al heb ik sindsdien niets meer van haar gehoord, voor mij was haar verschijning in Big Brother meteen aanleiding om een platenmaatschappij te zoeken die Cyrille’s cd wilde uitbrengen.

Willem van Kooten van CNR was razend enthousiast en is meteen aan de slag gegaan. Nog deze week ligt de cd-single van Cyrille in de winkels. Toen dat uitlekte kreeg ik te horen dat dat verboden was. Cyrille had immers haar handtekening gezet onder een contract met Big Brother, en dat zou inhouden dat ik van haar naam en stem geen gebruik zou mogen maken. Ik heb me daar niets van aangetrokken. Ik kan bewijzen dat Cyrille met mij in zee is gegaan en dat ze goed is betaald voor de uren die ze in de studio heeft doorgebracht.

Om de hele affaire niet op de spits te drijven zal ik op de hoes van de cd-single maar niet vermelden dat Cyrille een van de deelnemers aan Big Brother is, want dan word ik zeker door Veronica of John de Mol Produkties aangepakt,” zegt Toni me een vette knipoog.

Niet gelukkig

“Overigens is mij nu ter ore gekomen dat Cyrille voordat ze het Big Brother-huis instapte in een andere studio nog een liedje heeft opgenomen. Die studio claimt nu alle rechten van Cyrille te hebben. Ik heb dan ook niet gereageerd op het verzoek om terug te komen op mijn plan om mijn opname van Cyrille op cd-single uit te brengen. Ik begrijp nu wel waarom Cyrille de afgelopen tijd zo getwijfeld heeft en smoezen verzonnen heeft om het uitbrengen van haar opname in mijn studio te vertragen. Kennelijk was ze achter mijn rug om met een andere producer in zee gegaan. Maar ik trek me er allemaal niets van aan. Laat iedereen maar vechten om de rechten van Cyrille, ik ga gewoon mijn eigen weg. Zodra Cyrille uit het Big Brother-huis komt, ga ik met haar praten of we met elkaar verder gaan en zo ja, hoe?
Ik zou dolgraag definitief in zee willen gaan met Cyrille. Niet alleen omdat ze goed kan zingen en dansen, maar ook omdat er nu zoveel om haar te doen is. Al die mysteries komen mij wel goed uit.”