Menu Sluiten

Big Brother zet heel het land aan het borduren

De Telegraaf 5 november 1999

Fans van Big Brother in heel Nederland zijn druk aan het borduren, nu de weekopdracht van de huisbewoners bestaat uit het borduren van het programmalogo.

De telefoons van het bedrijf achter het borduurwerkje, handwerkbedrijf Lanarte in Leeuwarden, staan sinds maandag letterlijk roodgloeiend door honderden telefoontjes van Big Brother fans.

De toeloop van bellers is zo groot dat het bedrijf , dat 40 medewerkers in dienst heeft, een extra telefoniste in dienst heeft moeten nemen om alle telefoontjes af te handelen.

De internetsite is binnen enkele dagen ruwweg 20.000 keer bezocht, een absoluut record voor het bedrijf, dat voor het merendeel borduurwerk exporteert naar Engeland, Belgie. Australie, Frankrijk, Spanje en ook een vesting heeft in de Verenigde Staten.

Borduurwinkels in heel Nederland melden het Fries bedrijf dat naar aanleiding van de borduuropdrachten fans van het tv-programma naar handwerkwinkels komen met het borduurpatroon, dat gratis te downloaden is van de internetpagina van het bedrijf (www.lanarte.nl). De fans willen allemaal de benodigde stof en garen hebben.