Menu Sluiten

BIG BROTHER TOCH DOORGESTOKEN KAART?

Prive nummer 46 11 november 1999

Zijn de twee nieuwe bewoners Cyrille en Anouk de redactie van Big Brother via een omweg opgedrongen door ENDEMOL? De schijn heeft de redactie in elk geval tegen. Het is op zijn minst merkwaardig te noemen dat uit de bijna 3000 personen die zich destijds hebben aangemeld nu niemand meer geschikt zou zijn als nieuwe bewoner van het Big Brother huis. Maar wel Cyrille, een danseres/zangeres die opeens tevoorschijn wordt getoverd uit de hoed van VAN DEN ENDE en Anouk die via een castingbureau nu al verzekerd is van een rolletje in Onderweg naar morgen. Allemaal zuiver toeval of toch doorgestoken kaart?

Hoofdredacteur Hummie van de Tonnekreek:” Van EEN nieuwe bewoner kun je inderdaad indirect zeggen dat zij in dienst is van VAN DEN ENDE. Als danseres die ook heel mooi kan zingen heeft ze een baan bij ShowBizCity gehad. Maar zij had net zo goed uit een willekeurig danstheater of uit Leeuwarden kunnen komen! Ik vond het dus geen reden om tegen haar te zeggen:Jij mag niet meedoen omdat je in ShowBizCity staat.

Je hebt gelijk als je zegt dat zij zich ook niet bij de eerste 3000 kandidaten had aangemeld. We zijn nu alweer een week of drie bezig SCREENRONDEN te houden omdat onze reservebank eigenlijk leeg is. Zo zijn er bijvoorbeeld kandidaten bij die geen zin hebben om nog in dit late stadium naar het BB-huis te gaan. Geschikte vrouwen waren er bijna ook niet meer. Alles bij elkaar verder geen mensen die echt geschikt zijn om nog een plaats bij DEZE groep in te nemen. Dus we zijn de afgelopen week weer gaan zoeken.

We hebben er deze keer vanaf gezien nieuwe kandidaten via advertenties op te roepen om de doodeenvoudige reden dat we vreesden OVERSTROOMD te zullen worden met reacties van mensen die zich allemaal geschikt achten. Cyrille heeft zich, zover mij bekend, aangemeld via een lid van onze internetredactie!

Het andere meisje, Anouk, is de oppas van een van de stafleden van het castingbureau MOEDER ANNE. De ouders van Anouk en het staflid zijn toevallig erg bevriend. Anouk was net aan het oppassen toen een van onze redacteuren ging bellen op zoek naar een leuke studente. Dat moeder Anne zich meteen over Anouk heeft ontfermd vind ik juist wel aardig, want het is zo langzamerhand bekend dat wanneer je uit het Big Brother huis komt je een bekende Nederlander kunt zijn. Maar ik vind het niet aardig dat wij er nu van beticht worden acteurs en actrices in het huis te zetten. Want het is niet waar! Anouk is echt alleen maar studente en geen actrice,” zegt Hummie een beetje verontwaardigd.

Heeft Hummie er nog steeds geen flauw idee van hoe het straks allemaal afloopt en wie uiteindelijk zal winnen? “Tot dusver is het wat mij betreft nog steeds natte vingerwerk geweest. Ik had er bijvoorbeeld zelf absoluut niet op gerekend dat Bart en Sabine zo massaal zouden worden genomineerd.”

Wat gaat Hummie na 1 januari 2000 doen? “Uitslapen!,” klinkt het uit de grond van haar hart. “Ik ga eerst eens 48 uur achter elkaar slapen. Gemiddeld kom ik nauwelijks aan 6 uur slaap toe. Hoewel, deze week viel het mee, ik haalde zeven uur! Dat is te danken aan het fantastische samenspel van de redactie. We hebben een geweldig team en alle 106 mensen zijn nu enorm op elkaar ingespeeld. Maar voor vandaag heb ik het allemaal even gehad. Ik ga vanavond heerlijk in de stad eten. Wat het wordt? Ik denk boerenkool. Ik smacht naar boerenkool met worst en spek!”