Menu Sluiten

Big Brother Ruud

Bn/DeStem 3 januari 2000
Door Ben Rogmans
Ruud zit een paar daagjes ondergedoken, naar verluidt in de Ardennen. Lekker knuffelen, bijkomen van de ellende dat hij de Prijs niet heeft gewonnen en voorbereiden op de zaken die gaan komen. Zaken? Ja, zaken. Ruud is big business. In de studio na afloop van zijn verblijf in het Huis hoorden we door het snikken heen zijn zus roepen dat er thuis bergen aanbiedingen klaarliggen. Ruud gaat in ieder geval optreden met Paul de Leeuw. Hij mag een keer mee met de band van Marco Borsato en hij schijnt een keer als midvoor in het eerste van NAC te mogen spelen. Er zijn er die meer hebben moeten doen om dat te bereiken.

Wat de toekomst Ruud verder brengt, weten we niet precies, want Ruud heeft een contract. En in dat contract staat een spreekverbod. Morgen geeft Ruud een persconferentie en daarna zal hij zeker met zijn eigen krant wel willen spreken. Als de persdienst van Veronica het goed vindt. Want ook dat staat in het contract.
Veronica en Endemol gaan deze week door met het uitmelken van hun succesformule. De komende weken krijgen we programma’s die zijn opgehangen aan steeds kleine clubjes met oud-Big Brothers en Sisters. Met nog nooit vertoonde fragmenten. Het commerciële succes van dit televisieprogramma slaat alles. Rolf Wouters meldde donderdag dat in de laatste week, toen het ging tussen Bart, Ruud en Willem, 3,8 miljoen telefoontjes binnen waren gekomen. 3,8 miljoen! Dat zijn meer stemmen dan er bij de laatste Europese Verkiezingen zijn uitgebracht, om maar eens iets te noemen. En dan zijn de parlementsverkiezingen nog gratis ook. Voor elk van die 3,8 miljoen telefonische stemmen moest een gulden betaald worden. Kassa voor Big Brother.
Wat ons betreft was Ruud zonder meer de sympathiekste deelnemer. Ook al laat hij scheten en praat hij in de camera met zijn ogen dicht. We begrijpen best dat Bart het bij het Veronicapubliek beter doet en dat hij daarom een kwart miljoen kreeg. Maar ook Ruud zal de komende maanden wel een paar ton bij elkaar krijgen. Ga winkels openen. Of een eigen café. Maak een carnavalsplaatje. Ruud, zorg hoe dan ook dat ook jij het onderste uit de kan haalt. Het is je van harte gegund. Maar eh… laat je niet gek maken!