Menu Sluiten

Big Brother: part II

Veronica Gids nummer 47 19 november 1999

Veronica en John de Mol Produkties, de makers van de tv-hit Big Brother gaat in januari de resultaten bespreken van het succesvolle programma.

Uit die evaluatie zal moeten blijken of het programma verder gaat bij Veronica of niet. Programmadirecteur Kees Gerritsen is te porren voor meer Big Brother.

Gerritsen:” We moeten natuurlijk eerst eens kijken welke dingen minder waren en wat er voor verbetering in aanmerking komt. Maar op zich zou er een goede kans zijn dat we besluiten om in het vierde kwartaal van 2000 opnieuw een Big Brother te houden. Ik denk dan evenwel niet dat we elke dag een uitzending moeten doen, maar een paar keer in de week.”

Bekende Nederlanders

Los van de plannen om dus weer een nieuwe Big Brother te starten, denkt Veronica ook een aantal spin-off’s van Big Brother. Wat moeten we ons nu voorstellen bij deze varianten? Gerritsen:” Het zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat een aantal Bekende Nederlanders in het huis gaat. Ook mogelijke varianten moeten nog besproken worden, dus er is nog niets defenitief, maar het borrelt wel.”

De spin-off’s zouden reeds in januari of februari 2000 uitgezonden kunnen worden, zodat de echte BB-fans bijna continu kunnen doorkijken.

Heeft Gerritsen het idee met Big Brother aan de vooravond te staan van een nieuw soort televisie?

Gerritsen:” Ik denk dat het een trend gaat zetten. Tenslotte hebben we te maken met een tv-mega- hit, die alle verwachtingen te boven gaat.”