Menu Sluiten

Big Brother op weg naar Duitsland.

Rotterdams Dagblad 8 november 1999

De televisieserie Big Brother staat op het punt verkocht te worden aan Duitsland. Een woordvoerder van producent Endemol bevestigt dat de onderhandelingen met een Duitse tv zender in ,,een vergevorderd stadium’’ zijn.

Over de naam van de zender wil hij nog niets kwijt. Endemol verwacht binnen enkele dagen het contract rond te hebben. SBS Broadcasting heeft de rechten al aangekocht voor haar zenders in Zweden, Noorwegen, Denemarken, België, Zwitserland en Hongarije.

Ook in andere landen, zowel binnen als buiten Europa, bestaat belangstelling. Volgens de woordvoerder zullen op diverse plaatsen in Europa bigbrotherhuizen verrijzen. Als voorbeeld noemt hij Duitsland en Scandinavië.

Het huis in Almere zou eventueel ook kunnen worden gebruikt door een buitenlandse zender of door Veronica, dat overigens nog geen besluit heeft genomen over een tweede serie. De woordvoerder suggereert verder dat het huis in Almere ook gebruikt gaat worden als opleidingscentrum voor technici en medewerkers uit het buitenland.

met dank aan:
www.rotterdamsdagblad.nl