Menu Sluiten

Big Brother hot op internet

Veronica Gids week 40

Almere – Big Brother is hot op internet. De eigen site wordt druk bezocht, maar er zijn nu ook illegale sites waarmee de makers van het programma helemaal niet blij zijn.

Website-bezoekers van het Veronica-programma Big Brother zijn gewaarschuwd als via internet gekeken wordt naar de live-verrichtingen in het huis in Almere. De site Big Brother is geclaimd door een beveiligingsbedrijf in Ede, die meelift op de brede exposure van het Veronicaprogramma. Wie de tv-site van BigBrother zoekt, moet een streepje zetten tussen Big en Brother. Ook via de Veronica-site is er contact te leggen met de speciale Big-Brother website. Overigens blijkt uit een eerste internet onderzoek onder ruim 1400 mensen dat 28% van de ondervraagden BigBrother geweldig vindt; 25% vindt eigenlijk dat het te ver gaat, maar dit wel spannend vindt; 22% vraagt zich af of dit nu echt alles is, en 12% vindt het te grensoverschrijdend.

Een hotte illegale Big Brother site is www.fokzine.net. Fokzine heeft van de officiele internet site diverse gesprekken opgenomen die niet op tv te zien zijn geweest. Zo kun je horen hoe de deelnemers zich beklagen over hun naar eigen zeggen opgedrongen contracten en maakt Fokzine melding van een – volgens de regels illegaal – contact met een cameraman. Veronica is niet blij met deze ontwikkelingen, maar is vooralsnog niet van plan juridische stappen te ondernemen.