Menu Sluiten

Big Brother bewoners woedend over blunder Veronic

Rotterdams Dagblad 2 november 1999

De vijf nog resterende bewoners van het Big Brother huis zijn woedend op Veronica. Zaterdagavond laat was per ongeluk de intercom blijven openstaan terwijl Veronica medewerkers in de regiekamer de live uitzending van donderdag op video bekeken.

Op die manier konden de bewoners ruim een half uur meeluisteren naar de commentaren van de omroepmedewerkers op de beelden uit het huis. Veronica heeft het ongelukkige incident bevestigd. ,,De betreffende personen maakten ongepaste opmerkingen die op dat moment door een technische storing voor de bewoners te horen waren. Tegen de betrokken medewerkers zijn inmiddels disciplinaire maatregelen genomen,’’ aldus de persdienst van Veronica.

De opmerkingen vanuit de regiekamer waren op z’n zachtst gezegd niet allemaal even vleiend. Via internet is inmiddels al bekend geworden dat er uitlatingen werden gedaan als: ’Moet je die eikels nou eens zien’ en: ’Kijk, de stress is nu mooi op de gezichten af te lezen’. Verder waren er via de intercom ook in het huis fragmenten van de live uitzending van donderdag te horen. Het meeluisteren eindigde met een volmondig ’Kut!’ van Bart, waardoor de programmamakers in de gaten kregen dat de intercom open stond. De bewoners waren woedend, zo bleek uit beelden die op internet te zien waren.

Karin ’Ik dacht dat ze ons met respect zouden behandelen’ zou serieus overwogen hebben haar koffers te pakken en ook Ruud was hels: ,,Als ze me een eikel noemen, ga ik naar huis!’’ ,,Ik heb zin om de hele boel in elkaar te rammen’’, tierde Maurice. Gistermiddag is in de dagboekkamer, de ruimte waar de bewoners hun hart kunnen luchten, uitgebreid over het incident gesproken, aldus Veronica. ,,Aan de bewoners is excuses aangeboden.’’

met dank aan:
www.rotterdamsdagblad.nl