Menu Sluiten

Big Brother: 3,5 mln kijkers

Bn/DeStem 1 januari 2000
Van onze verslaggeefster
ALMERE – De finale van Big Brother heeft donderdagavond ruim 3,5 miljoen kijkers getrokken en is daarmee het best bekeken programma van 1999 geworden.

Eén op de vier Nederlanders was getuige van Barts overwinning. Op het moment van de uitslag keken zelfs ruim 4 miljoen mensen, zo blijkt uit cijfers van de Dienst Kijk- en Luisteronderzoek van de NOS en Intomart.
Veronica haalde een marktaandeel van 57 procent: van alle tvtoestellen die aanstonden, was bijna tweederde op het beruchte huis in Almere afgestemd. Rond 23.30 uur was dat maar liefst 75 procent.
Ook de ‘vroege’ uitzending van Big Brother, tussen 18.00 en 19.30 uur, trok donderdag veel kijkers: ruim 2 miljoen. Ofwel een marktaandeel van 44 procent.
De populaire Veronica-formule wordt de komende tijd nog ruimschoots uitgemolken. Zo duiken de drie overblijvende mannen Ruud, Willem en Bart op in de nieuwe reeks Geld voor je leven die maandag de plaats van Big Brother inneemt.
Verder start donderdag 6 januari de vijfdelige serie Big Brother, hoe is het nu met?, waarin steeds drie ex-bewoners hun verhaal doen. De laatste aflevering wordt een reünie van alle betrokkenen. Bovendien ligt er een videoband in de handel en komt binnenkort een Big Brother-boek uit. In september staat er een nieuwe editie van Big Brother op stapel.
SBS6 start op 13 februari met De Bus, een variant op Big Brother, voorafgegaan door een vierdelige serie over de totstandkoming die vanaf 7 januari te zien is. Big Brother-producent John de Mol gaat De Bus maken. Hij overweegt tijdens het EK voetbal een aantal voetbalsupporters in het Big Brother-huis op te sluiten, in de hoop zo nieuw televisiespektakel te creëren.