Menu Sluiten

Big Brother’s Sabine zat op internaat in Twello

Utrechts Nieuwsblad 3 november 1999
Door RUDI HOFMAN

TWELLO – Wat is de overeenkomst tussen studentenhuis ‘Huize Vagina’ in Doorn en landgoed Het Hunderen in Twello? Big Brother-beroemdheid Sabine Wendel (ja, van die relatie met mede-bewoner Bart) heeft op beide locaties gewoond.

Sabine Wendel (links) werkte begin jaren negentig een tijdje in de cadeaushop van Thea Oostendorp in Twello. Hier zit ze samen met Thea’s dochter Yvette in de winkel.
(Foto: kadoshop Twello)

Het Hunderen deed tot vijf jaar geleden dienst als internaat. ,,Sabine heeft begin jaren negentig twee jaar bij ons gewoond. Ze volgde in Deventer een Havo-avondopleiding. Het is een fantastische, leuke meid. Ik had er niks geen problemen mee. Het is een tante die van gezelligheid houdt. Ze kwam naar Twello omdat ze een tijdje uit haar eigen milieu weg moest. In de weekeinden ging ze geregeld terug naar huis.’’, aldus Peter Runneboom, huurder van Het Hunderen en destijds leidinggevende aan het internaat.

In haar ‘Twellose periode’ blijkt Sabine ook een tijdje te hebben gewerkt in de toenmalige cadeaushop van Thea Oostendorp. ,,Ik had aan het Marktplein tussen 1990 en april van dit jaar een winkel. Peter vroeg me of ik niet iets te doen had voor Sabine. Ze heeft vervolgens een maand of drie, vier bij me gewerkt. Volgens mij had ze een vriendje en op gegeven moment niet zoveel trek meer in het werk. Destijds was het een spontane meid, een echte flapuit.’’

Een dochter van Thea Oostendorp, Yvette ( 27), heeft bij Sabine op kamers gezeten in studentenhuis ‘Huize Vagina’ in Doorn. Daar volgden beiden een opleiding aan de Textiel Management Opleiding (TMO). Yvette was niet bereikbaar om te vertellen over haar tijd met Sabine.

In het Big Brother-huis is Sabine Wendel tot vorige week donderdag 34 dagen publiek bezit geweest. Haar romance met Bart is naast die van kroonprins Willem Alexander en Maxima de meest besprokene van 1999. Sabine’s ontboezeming: ‘Bart, dat is maar for the time’ is haar door kijkers niet in dank afgenomen. Toen zowel Sabine als Bart door hun huisgenoten was genomineerd om het BB-huis te verlaten, stemde Nederland Sabine massaal weg.

Anderhalve week na haar gedwongen vertrek is Sabine Wendel nog steeds ‘hot news’. Roddelbladen, maar ook serieuze media besteden uitgebreid aandacht aan haar. Zo staat ze in Weekend van deze week centraal in een twee pagina’s groot artikel met een paginavullende foto.

Nadat ze het beroemdste huis van Nederland had verlaten, kreeg Sabine direct een baantje aangeboden als presentatrice bij het Big Brother-journaal, onderdeel van het dagelijkse tv-programma RTL Live.

Sabine was zelf niet bereikbaar om te vertellen over haar Twellose periode.