Menu Sluiten

Bedrijven willen huis Big Brother gebruiken

Nu.nl 18 december 1999

ALMERE – Enkele bedrijven hebben bij John de Mol Producties aangeklopt met de vraag of zij het huis van Big Brother kunnen gebruiken. Volgens producent P. Römer van het Veronica-programma luidde een verzoek om er sollicitatiegesprekken te kunnen voeren. Een ander bedrijf wil het management een tijdje in het huis in Almere laten verblijven.

“Er zijn wat creatieve ideeën binnengekomen. Maar voorlopig zijn we nog even bezig om televisie te maken. Als de tijd daar is, gaan we erover denken”, aldus Römer.

reünie

Het huis is voor een groot deel van volgend jaar al gereserveerd. Zo worden er nog vijf afleveringen opgenomen als vervolg op de huidige serie. In de laatste episode vindt er in het huis een reünie plaats van alle bewoners die de afgelopen maanden hebben meegedaan.

Na de reünie wordt het pand gebruikt om personeel te trainen dat komend jaar in Duitsland het programma gaat maken. Het Big Brotherhuis huis in Keulen wordt 1 maart opgeleverd. Omdat de opnamen daarna vrij snel moeten beginnen, is er geen tijd meer om de medewerkers daar op te leiden.

In circa vijf andere landen is John de Mol Producties nog in onderhandeling. Mochten daar huizen worden gebouwd, dan worden die programmamakers ook in Almere getraind. Er zullen komend jaar geen buitenlandse versies van Big Brother in Almere worden opgenomen, waar eerder sprake van was. Het is nog onbekend of Veronica volgend jaar een nieuwe serie uitzendt.

Stripboek

Inmiddels is er ook een stripboek verschenen over de vier overgebleven bewoners en hun belevenissen. Een aantal Leidse striptekenaars zet daarin Ruud, Karin, Bart en Willem en alle ophef over het programma op een satirische wijze neer. Verantwoordelijk voor de Big Brother-strip is H. Ebink, uitgever en eigenaar van de Leidse Stripshop.

Volgens de tekenaars zijn Ruud en Bart de gemakkelijkste figuren om te tekenen. “Bart vanwege zijn enorme kin en Ruud omdat hij altijd zijn ogen dicht heeft en kijkt alsof hij slaapt”, aldus een van hen. Het stripboek is vanaf maandag in Leiden te koop en ligt in de loop van de week ook in de andere stripspeciaalzaken van Nederland.