Menu Sluiten

BB’ers zijn de nieuwe helden voor Almeerse jeugd

Nu.nl 12 november 1999

ALMERE – De soapsterren van Goede Tijden, Slechte Tijden zijn van hun voetstuk gestoten. BB’ers lijken de nieuwe helden onder vooral de jongeren, zo bleek donderdagavond toen bewoonster Cyrille in tranen het Big Brother-huis verliet. Voor de hekken van het terrein hadden zich weer ruim honderd mensen verzameld.

,,Er moeten posters komen van Bart en Ruud. Die zijn er nu niet en dat is jammer”, klaagt de 9-jarige Ramona uit Almere als haar klasgenoten waarschijnlijk al lang op bed liggen. Ze wil Bart boven haar bed hangen, ,,omdat hij zo aardig is”. Ze is samen met twee vriendinnetjes die Goede Tijden, Slechte Tijden inmiddels hebben ingeruild voor BB. Op hun school, de Flevoschool, is de realsoap een hot item. Zo playbacken de scholieren BB’ers en is er ook in de schoolkrant veel aandacht voor het programma.

Niet alleen zij, maar ook de scooterjongens uit Almere rijden af en aan. Vooral op donderdag is het erg druk op de nieuwe Almeerse hangplek, omdat op die avond Veronica een live-uitzending heeft en iemand het huis moet verlaten. Dan proberen de fans een blik op te vangen van hun favorieten. En op zondag zijn het vooral dagjesmensen die hun formicatafeltjes uitstallen en picknicken in de buurt van de ‘Big Brothers’.

Het mobieltje van Guus Steinz (17) bliept. Aan de andere kant van het terrein staan vrienden van hem die van plan zijn in te breken. Maar Steinz maakt duidelijk dat het eigenlijk alleen maar bij voornemens blijft. Op internet circuleert al wekenlang een oproep om het huis van Big Brother tijdens een rechtstreekse uitzending te bestormen.

Veronica heeft de afgelopen tijd diverse voorzorgsmaatregelen genomen om incidenten te voorkomen. Zo zijn er meer hekken geplaatst en is op advies van de politie de beveiliging opgevoerd. Donderdagavond staan er zes bewakers achter de hekken. ,,Als ze het proberen krijgen ze deze in hun nek”, zegt een van hen, ondertussen dreigend met een zaklantaarn. De politie laat zich niet zien, maar als het nodig is zijn ze er in een mum van tijd, vertelt een van de bewakers.

Hoe dan ook, in Almere gebeurt weer wat, vindt de jeugd. ,,We spreken hier veel af”, weet Marc Wiegman (18) uit Almere. Zijn maatje Richard van Roosmalen (17) heeft thuis van Lego het Big Brotherhuis nagebouwd: ,,Vond ik gewoon leuk.” Uit zijn scooter klinkt het BB-lied: Big…, Brother, Big…, Brother, Big, Big….

Inmiddels heeft ook een Duitse cameraploeg haar weg naar Het Huis gevonden. Ook de Oosterburen beginnen volgend jaar met hun versie. ,,In Duitsland is daar net als in Nederland veel ophef over ontstaan, maar volgens de Duitse presentatrice draait het bij het programma maar om een ding: geld.”