Menu Sluiten

BB-cd-tje kopen

BN/DeStem 12 november 1999
Door Cees Maas

Even een cd-tje kopen. Een echt BB-cd-tje wil ik. Met de handtekeningen van iedere bewoner. De cd is sinds kort te koop op internet, in een veiling van het online-veilinghuis QXL (www.qxl.nl). Maar ik schrik me lam. Want het cd-tje, met daarop het echte BB-lied, gaat eenmaal, andermaal… weg voor bijna vijfhonderd piek!

Zo gaat het momenteel op de internetveiling waar sinds deze week speciale spullen uit het BB-huis worden geveild. De verzamelaars slaan toe en maken alles peperduur. De belangstelling voor de verkoop is groot. Het is te merken dat van alle Nederlanders die ouder zijn dan dertien jaar maar liefst tachtig procent wel eens naar Big Brother heeft gekeken, zoals het jongste onderzoek van de Dienst Kijk- en Luisteronderzoek heeft uitgewezen. De veiling van de cd is gisteren om 06.00 uur in de ochtend gestopt. De hoogste bieder, zijn of haar pseudoniem was Stubie uit Zuid-Holland, zat op 476 gulden. Geen prijs voor een stukje muziek dat je straks, weliswaar niet gesigneerd, maar wel gratis van het internet kunt downloaden.

Maar alles van BB gaat weg voor veel. Een originele Big Brother-koffer begon met een bod van een gulden, maar zit donderdag tegen het middaguur al op 651 gulden. De hoogste bieder is op dat moment Jojotje uit Delft, ook weer een pseudoniem. En deze prijs is nog maar een begin, want de veiling van het koffertje loopt door tot 21 november.

Een ‘kunstwerk’ ligt ook in de verkoop, de weekopdracht van twee weken geleden. Zo te zien op de foto een paar eetborden met wat frutsels en ijzerdraad. Hoogste bod gisteren: tweehonderd gulden, u mág nog anderhalve week bieden. In totaal worden zo’n tachtig BB-stukken geveild.