Menu Sluiten

Anouk massaal weggestemd

Rotterdams Dagblad 26 november 1999
Door Monique Brandt

Het Big Brother huis in Almere telt vanaf gisteravond nog maar vijf bewoners. Anouk, afgelopen maandag samen met Bart door haar medebewoners genomineerd, werd met overtuigende meerderheid door de kijkers weggestemd.

Maar liefst tachtig procent van de stemmers vond dat Anouk moest vertrekken. De uitslag is voor de vaste Big Brother kijkers bepaald geen verrassing. Vorige week had de studente uit Utrecht al aangegeven dat ze wilde vertrekken. Aanvankelijk was ze van plan vrijwillig op te stappen, maar na een gesprek met haar zus in de dagboekkamer, besloot ze te wachten tot de volgende nominaties.

De bewoners kregen de uitslag pas in de late avonduitzending te horen. Presentator Rolf Wouters kreeg, ondanks de aanwezigheid van 24 camera’s en 65 microfoons in het huis, wegens technische problemen niet eerder verbinding.

Anouk betoonde zich duidelijk opgelucht: ,,Het was fantastisch daar, maar ik verlangde er ontzettend naar om naar huis te gaan. Ik heb geen moment spijt gehad.’’ In tegenstelling tot Mona en Bianca, die eerder vertrokken met ieder een envelop met tienduizend gulden, kreeg Anouk een verzorgd weekeinde op een beautyfarm aangeboden.

Koffer

Bart, voor de derde keer genomineerd, betoonde zich eveneens opgelucht. Ook al liet hij ogenschijnlijk zelfverzekerd weten dat hij niet verwachtte dat hij zou moeten vertrekken, toch had hij zijn koffer alvast gepakt.

Opvallend is dat de bewoners zich sinds de laatste nominaties sterk bewust worden van de naderende ’eindstrijd’. Zo liet Karin zich tegenover Maurice ontvallen dat ze na ruim zeventig dagen in het huis, meer gaat richten op het einde.

,,Ik heb tot nu toe altijd gedacht dat ik met Sinterklaas weer thuis zou zijn.’’ En nu de gedoodverfde winnaar Ruud steeds meer in de put lijkt te raken, ziet huiskok Willem zich als grote kanshebber op de hoofdprijs.Kwam hij vorige week nog opgetogen terug van een gesprek met de huispsycholoog

,,Hij noemde me Ruud!’’ omdat hij de voortrekkersrol van zijn belangrijkste rivaal zou heben overgenomen, donderdag probeerde hij de komende stemmingen alvast enigzins naar zijn hand te zetten. In een gefluisterd onderonsje met Bart liet hij nadrukkelijk weten dat Karin en Maurice bij de volgende verkiezingen wat he betreft boven aan de lijst staan.

Maurice lijkt overigens inderdaad veel kans te maken om binnenkort weggestuurd te worden. Volgens de Nipo peiling is hij de minst populaire bewoner, op de voet gevolgd door Bart.