Menu Sluiten

Anouk komt op bezoek

Big Brother heeft een verrassing voor de bewoners in petto. Rockzangeres Anouk komt op visite. Even de boel opfleuren, wat leven in de brouwerij. Als Anouk het huis binnenstapt zijn bewoners ontzettend blij. Karin flapt uit: “Ik vind het best wel eng om iemand te zien, zeg.” Na alle commotie herstelt Anouk gauw, ze vraagt meteen: “Mag ik rondkijken.” Karin leidt haar als waardige gastvrouw rond.

Zelf geshopt
Anouk heeft van alles meegebracht. Drop, stokbroodjes en verschillende salades. Anouk: “Ik heb vanochtend onwijs voor jullie boodschappen gedaan.” Karin: “Ik geloof hier niets van.” Anouk: “Ja, echt. Het is zelfs gefilmd.” Of de zangeres nou zelf boodschappen heeft gedaan of niet, de BB-bewoners nemen het er van. Zoveel verwennerij hebben ze in dagen niet gehad. De volumeknop wordt helemaal opengedraaid voor de meegebrachte cd’s. Big Brother spreekt ze vermanend toe. “Mag het wat zachter?” Anouk kijkt vreemd op bij het horen van de strenge stem. Dan wordt het tijd voor Anouk om het huis te verlaten. Ze schildert nog even vlug een boodschap op de muur voor de bewoners en neemt afscheid. Ruud pakt, bij wijze van groet, haar kont vast. Anouk: “Je kan het niet laten, he?” Ze zegt tegen de anderen: “Ja, jullie mogen ook wel.” Willem en Maurice willen wel. Alleen Bart houdt zich afzijdig.

Gezellig genoeg
Nadat Anouk is vertrokken, zitten de bewoners nog lang in de tuin. Er is nog genoeg te eten. Ruud roept: “Anouk bedankt.” Maurice kan er niet over uit dat Anouk bij hem in huis was. “Het is raar dat ik haar vorig jaar op Pinkpop zag en dat ze nu zomaar bij ons in de woonkamer liep.” Bart en Ruud verhogen het gezelligheidgehalte door een vuurtje in een korf aan te stoken. Bart: “Eigenlijk hoeven we helemaal geen nieuwe bewoners er bij. Wat meer alcohol en het is gezellig genoeg hier.”

Onder invloed
Gisteren was het minder gezellig. Ruud vertelt: “Ik voelde me zo intens kut. Ik werd er akelig van. Jullie sliepen allemaal. Ik was blij dat Bart zijn boek uit had, konden we tenminste jeu de boulen.” De champagne begint de bewoners parten te spelen. Ze zijn niet meer in staat tot zinnige gesprekken. Dan blijft maar een ding over: Ruud’s gitaar. Ruud is zeer te spreken over de avond: “Ik heb Anouk vastgehouden en haar kont ook. Tja, wat wil een man nog meer?!”