Menu Sluiten

Anouk eet weer lekker mee

Eigen regels
Het wil buiten maar niet ophouden met miezeren en daarom spelen de bewoners zaterdagmiddag binnen maar een spelletje Monopoly. Anouk is weer helemaal de oude. Ze voert het hoogste woord. Alleen over de spelregels kunnen de bewoners het maar niet eens worden. Thuis speelt iedereen natúúrlijk een heel andere versie van het welbekende gezelschapsspel. Maar als ze aan de winnende hand zijn, dan hoor je ze niet meer over spelregels.

Anouk eet lekker mee
Willem heeft voor vanavond spruitjes op het menu gezet, met kruimige aardappelen, tomaten-kaassaus en karbonaadjes. Ook Anouk eet mee, die is echt ontzettend snel opgeknapt. Na het eten blijft iedereen nog een poosje natafelen met een nieuw discussie-onderwerp van Big Brother. ‘Mijn grootste afgang’ levert stof genoeg voor een paar leuke annekdotes. Anouk heeft tijdens haar skivakantie ooit een ontzettende flater geslagen toen ze over de outfit van een ‘Duitse’ skiër roddelde. Achteraf kon ze zich wel voor haar kop slaan toen de beste man in vloeiend Nederlands terug begon te katten. Maurice heeft ook nog een goeie: “Je hele brommer uit elkaar slopen om de boel over te spuiten en vervolgens een vette kras in de versgelakte benzinetank maken.”

Schoen zetten
De rest van de avond wordt gevuld met pingpongen, kletsen en het vertellen van domme-blondjesmoppen. Willem begint met een hele goeie, Bart maakt het af. Hij kan er zo een stuk of zestien oplepelen, totdat iedereen er schoon genoeg van heeft. Anouk herinnert Willem eraan dat hij vanavond wel z’n schoen moet zetten, want de sint is weer in het land. Ook de anderen hebben hier wel oren naar. Ze zingen samen sinterklaasliedjes. Wat zouden ze morgen in hun schoen aantreffen?