Menu Sluiten

“Het is net alsof je drie maanden hebt overgeslagen.”

De volgende dag is iedereen pas om twee uur ’s middags echt wakker. De bewoners beseffen zich nu pas een beetje wat precies de impact is van honderd dagen opgesloten zitten. Ruud kan zich maar moeilijk voorstellen dat het over vijf dagen al 2000 is. Ook Willem en Bart hebben hetzelfde gevoel. Ruud zegt: “Het is net alsof je drie maanden hebt overgeslagen.” “Dat heb je ook”, zegt Bart, “Je hebt drie maanden niet meegemaakt wat er allemaal is gebeurd.” Ruud vervolgens: “Het lijkt wel alsof het nog september is.” Even is het stil. Dan zegt Bart: “Twee uur alweer. Weer bijna een dag voorbij.”

Als de bewoners hun lunch hebben genuttigd, duiken ze direct maar weer het bad in. Het begint er zo langzamerhand op te lijken dat ze niet alleen afvallen door te weinig voedsel, maar dat ze ook verschrompelen door het te lang in bad zitten. Willem is kok en blijft kok. Hij weet van de karige boodschappen toch weer iets lekkers te brouwen. Ruud en Bart complimenteren de Fries met zijn kookkunsten. Na het viergangendiner heeft hij ook nog een speciaal toetje met chocoladesaus. “Karin, je hoeft je geen zorgen te maken, hoor. We hebben heerlijk gegeten”, roept Bart in de camera. Ruud knikt instemmend.

In beeld
Na de afwas gaan de mannen de tuin in, ondanks dat het keihard regent. Willem en Ruud trappen een balletje, Bart duikt het bad weer in. Blijkbaar wil hij goed in beeld komen, want op een zeker moment ontdekt hij dat de spiegel waarachter een camera zit, helemaal natgeregend en beslagen is. Hij is zo attent een zeem te pakken en de spiegel schoon te vegen. Nadat hij dit heeft gedaan, leunt hij tevreden achterover in het bad en kijkt strak in de camera. “Ben ik in beeld?”, zie je hem denken. Inmiddels heeft Willem de bal weer over de schutting geschoten. Het interesseert Ruud helemaal niet meer. “Steek hem maar lek”, schreeuwt hij. Een kwartier later vliegt de bal ineens weer de tuin in. Er zijn blijkbaar toch nog mensen die het belangrijk vinden dat de mannen wat lichaamsbeweging krijgen. Willem en Ruud besluiten daarom toch maar weer door te gaan. Een half uur later duiken zij ook het bad weer in. Verdiende ontspanning na inspanning.

De mannen doen zondagavond rustig aan. Ze voetballen wat in de tuin en duiken weer het warme water in. Na verloop van tijd houdt Bart her voor gezien en gaat op bed liggen. Ruud en Willem blijven achter in bad en bespreken het vertrek uit het Almeerse huis. Als zij naar bed gaan, is Bart nog wakker. Ze tellen af, hoeveel dagen ze nog in Almere zullen zijn en proberen te bedenken, welke sportvrouwen in de Playboy hebben gestaan. Als ook het menu en de voedselvoorraad van de week gepasseerd zijn, gaat iedereen naar de keuken. Ruud speelt wat gitaar, terwijl Bart de tafel schoon schraapt. Even later zit iedereen aan tafel en geniet van een nachtelijke maaltijd.